Ste milovníkom arašidového masla? Tieto 2 recepty určite vyskúšajte!
Čo sa týka arašidového masla, tak existujú len dva typy ľudí; tí, ktorí ho pchajú ešte aj k rezňu s kašou a po lyžiciach ho chodia ujedať do špajzy, no a na druhej strane sú tí, ktorí ho nechcú ani vidieť ani cítiť, proste ho neznášajú. A medzi týmito dvomi skupinami nenájdete žiadny kompromis. Ak patríte do prvej skupiny, tak je tento článok určený práve pre vás! Skúste si pripraviť tieto recepty a do arašidového masla sa zamilujete ešte viac.
Chutné arašidové košíčky
Vhodné sú ako dezert pre návštevu, no ak sa vám nechce kupovať sladkosti, tak aj to vám tieto košíčky nahradia. Budete na ne potrebovať: 250 gramov čokolády horkej alebo na varenie, 130 gramov arašidového masla, 115 gramov medu a štipku soli. Nemusíte sa báť, že by bol toto nejaký náročný recept.
Začnite tým, že rozpustíte čokoládu so štipkou soli vo vodnom kúpeli a potom nechajte trošku vychladnúť. Potom rozpustíte v ďalšom hrnčeku med spolu s arašidovým maslom tak, aby vám neprihoreli. No a potom už len stačí napĺňať košíčky. Najprv tam dajte trochu čokolády, ktorú trochu rozotriete a necháte trošku stvrdnúť. Potom už len pridáte medovo-arašidovú zmes a na záver znovu polejete košíčky zvyškom čokolády. Aby poriadne vytvrdli ich treba nechať aspoň hodinku odstáť v chladničke.
Domáce musli s arašidovým maslom
Určite ste si všimli, že takéto raňajkové zmesi s ovocím alebo arašidovým maslom určite nepatria medzi tie najlacnejšie záležitosti, a hlavne ak si potrpíte na dobrom zložení. Takéto musli si ale viete pripraviť aj doma, a to veľmi jednoducho. Potrebujete 300 gramov ovsených vločiek, 50 gramov nesladených burizónov, 4 PL arašidového masla, 4 PL medu a 1 PL rozpusteného kokosového oleja.
Prípravu zvládne naozaj každý, stačí len všetky suroviny zmiešať vo väčšej nádobe dokopy a hmotu potom vysypte na predpripravený plech vystlaný papierom. Granolu potom zahlaďte lyžicou a pečte 30 – 35 minút na nižšej teplote, najlepšie tak na 150 stupňov Celzia. Po dopečení ju potom nechajte vychladnúť a následne nalámte zmes na menšie kúsky. Skladovať je najlepšie takéto musli vo vzduchotesnej nádobe niekde v špajzy.